DP helg

»Dansefugl» er en av fuglene du vil få møte på utstillingen «Sinte fugler» av Torunn Myrann.

Torunn Myranns hyperaktuelle utstilling «Sinte fugler» ble også hennes siste

Publisert Sist oppdatert

Sinte fugler

Fuglene våre - som slett ikke er våre -var her på jorda lenge før oss, som dinosaurer.

Nå bygger de reir av plastgarn, vrakgods og elektronikk.

Ting vi dumper i havet, i fjæra, over alt.

Jeg har laget fugler av søppel, vrakgods og elektronikk- ting som har drevet i land -for å vise deg hva fuglene synes om dette.

Torunn Myrann

Fullførte utstillingen før sin død

Torunn Myrann døde den 13. september i år, bare 67 år gammel. Hun hadde bak seg en lang rekke separat-, gruppe-, kollektivutstillinger og utsmykningsoppdrag. Ved en kraftanstrengelse maktet hun å ferdigstille utstillingens kunstverk før hun gikk bort. «Sinte fugler» på Telemark Kunstsenter i Skien vil derfor bli stående som Myranns siste budskap til oss.

Arbeidene som vises, er en serie skulpturer som hun med stor omsorg og unike håndverksmessige evner har utformet av funnede objekter, søppel og skrot. Temaet resonnerer internasjonalt med kunstnerskapet til for eksempel Chris Jordan, og hans pågående kunstprosjekt «Midway: Message from the Gyre» (2009-).

Utstillingen er 13. november-19. desember 2021, og åpningen er lørdag 13. november klokka 12.00.

Under åpningen vil Lars Saabye Christensen fortelle om sitt årelange samarbeid med Torunn Myrann. Jan Erik Wold tar turen fra Stockholm for å proklamere dikt tilegnet utstillingen og med seg har han Torunns livsledsager Kåre Virud på gitar.

Powered by Labrador CMS