pris og rente

Totalkunde hos alle

La ikke det at forsikringsselskapet frister med totalkunderabatt gjøre at du går av skaftet. Alle selskapene vi har vært i kontakt med gir rabatt. Og det er ofte lite som skiller.

Publisert Sist oppdatert

Forsikringsselskapene frister ofte med gode rabatter dersom du samler dine forsikringer i selskapet. Du kan tjene mange tusenlapper på å gå igjennom dine forsikringer, og flytte alle til ett selskap. Men det er ikke sikkert at det lønner seg å hoppe på den første og beste, for de aller fleste har en eller annen form for rabatt. Enkelte opplyser det på sine hjemmesider, mens du hos andre rett og slett må spørre om rabatten. Det gjorde vi, da vi tok en liten ringerunde.

10 PROSENT

Selskapene har forskjellige navn på sine rabattordninger. Du kan enten bli totalkunde, helkunde, avtalekunde, ta del i Vesta Avtalen, eller rett og slett få en samlerabatt når du kjøper forsikringer. Og det er nesten som man skulle tro at selskapene har avtalt seg imellom om hvor høy rabatten skal være. De fleste legger seg på 10 prosent. Få opererer med høyere rabatter. Men enkelte av aktørene har ordninger som går ut over den vanlige rabatten. Det kan være inkludering av røykvarsler og batteri til den, hjelp fra krisepsykolog, eller naturligvis redusert egenandel. Legg merke til at enkelte av disse aktørene gjerne har en prosentrabatt som ligger noe under den vanlige rabatten.

Selv om det er flott med mange fordeler, er problemet med enkelte av totalkunde-konseptene at det blir vanskeligere å sammenligne rabatter mellom selskapene. Og det er selvsagt meningen fra selskapenes side at sammenligningen skal være vanskelig. Du må vurdere om det du får er mer eller mindre verd enn selve kontantrabatten fra andre aktører.

Selv om det kan se ut som rabatten er attraktiv, skal du huske at den bare er en del av prisen. Det som betyr noe er hva du egentlig må betale for produktene. Men husk - få med deg rabatten.

Rabattene

Aktiv (www.aktiv24.no)
Samlerabatt: Minimum tre forsikringer, og en av forsikringene må være bil- eller villaforsikring. Rabatten er på 10 prosent på samtlige forsikringer.

Enter
(www.enter-forsikring.no)

Samlerabatt: Dersom du har minimum tre forsikringer gir det en samlerabatt på rundt 10 prosent.

Gjensidige
NOR (www.gjensidige.no)

Gjensidige-Avtalen: Minimum tre forsikringer innen forskjellige produktgrupper gir rabatt. Betingelse: En av forsikringene må være bolig/innbo-, privatbil- eller personforsikring. Er du mellom 15-25 år trenger du kun to forsikringer innen to produktgrupper. Er du over 60, og allerede er kunde, er du unntatt fra betingelsene. Rabatten starter på 6 prosent og øker med 1 prosent hvert år frem til 13 prosent. Den beregnes etter hvor mange år du har vært kunde hos dem. Røykvarsel inkludert i bolig-/innboforsikring (nye batterier hvert år). Tilbud om gunstig livsforsikring.

If
(www.if.no)

Totalkunde: Med tre eller flere forsikringer gir det en samlerabatt på 8 prosent. Dersom du er veldig uheldig og utløser flere skadeerstatninger samtidig, trenger du bare bruke én egenandel. Egenandelen reduseres med 500 kroner for hvert skadefrie år (opp til 4000 kroner). 50 prosent rabatt på bilbarnestoler. Nytt innbo, påbygg til huset, ny båtmotor og nye barn blir automatisk forsikret frem til neste forfall.

Sparebank
1 (www.sparebank1.no)

Helkunde: Flere muligheter for å få rabatter på skadeforsikringene. Enten ved at du har tre eller flere forsikringer hvor én er hus-, hjem- eller bilforsikring, du har bare hus- og bilforsikring, eller ved at du har kollektiv hjemforsikring pluss to andre forsikringer. Rabatten er 10 prosent. Etter fire år uten skader dekker Sparebank 1 egenandelen ved første skade med inntil 3.000 kroner. Tidsgaranti på skadeoppgjør; (dersom oppgjøret ikke kommer innen tidsfristen pålegger selskapet seg en dagsmulkt som tilfaller forsikringstaker). Fordeler igjennom Falken: Nøkkelservice, Henteservice/medisiner, fri psykologisk førstehjelp og årlig tilsending av røykvarslerbatterier. I tillegg får du rabatter hos enkelte butikker/håndverkere.

Terra (www.terra.as) 1)
Samlerabatt: Dersom du har tre eller flere forsikringer gir det en samlerabatt på rundt 10 prosent.

1) Eies og av 85 lokale sparebanker. Disse selger også forsikringene.

Trygg
Hansa (www.trygghansa.no)

Samlerabatt: Dersom man har bil- og innboforsikring gir det en samlerabatt på rundt 10 prosent.

Vesta
(www.vesta.no)

Vesta Avtalen: Minimum tre forsikringer gir rabatt. Betingelse: En av forsikringene må være bil- eller hjem/villaforsikring. Rabatten er minimum 10 prosent. Mulig å få opptil 17 prosent rabatt dersom man er medlem av en samarbeidsforening. Er bilen kaskoforsikret kan du få leiebil i inntil 10 dager. Vesta dekker 2.000 kroner av egenandelen dersom du kolliderer med et dyr. Krisehjelp fra psykolog dekkes under visse forutsetninger. Nytt innbo, påbygg til hus og hytte og nye barn (dersom du har ulykkesforsikring) blir automatisk forsikret frem til neste forfall.

Vital (www.vital.no)
Har ingen rabatt dersom du ikke er foreningsmedlem.

Powered by Labrador CMS