Samfunn

Afghanere evakueres fra Kabul av tyske myndigheter.

Tror ikke på ny strøm av flyktninger

Det blir ingen reprise av flyktningkrisen i 2015, tror Norsk organisasjon for asylsøkere NOAS: – Men det er behov for å ta imot flere umiddelbart, hevder de. SV og Rødt åpner dørene. Ap og Sp vil helst hjelpe i nærområdene.

Publisert Sist oppdatert

Både høyre- og venstresiden splittes av flyktninger. En strøm asylanter fra Afghanistan kan bli en tøff sak for neste regjering - uansett hvem det blir. Men ekspertisen tror ikke på noen asylstrøm i denne omgang.

Jon Ole Martinsen er seniorrådgiver i Norsk organisasjon for asylsøkere NOAS. Han tror det skal mye til før vi ser en situasjon tilsvarende flyktningkrisen i 2015.

– Vi tror rett og slett ikke det vil komme en stor økning i ankomster. Flyktninger fra Afghanistan må først komme seg ut av landet. Og før de eventuelt kommer til Norge, må de kanskje innom nabolandene Iran og Pakistan og derfra videre til Tyrkia og Hellas, og der foreligger det jo også en avtale. Det er en helt annen situasjon enn i 2015, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS