Nyskaping

Vivaldi-gründer Jon Von Tetzchner mener Microsoft tvinger sin middelmådige nettleser Edge på forbrukerne.

Tvinger egen nettleser på brukerne

Vivaldi-sjef, Jon Von Tetzchner, kritiserer Microsoft for at selskapet setter Edge til standardnettleser når forbrukere oppdaterer til operativsystemet Windows 10.

Publisert Sist oppdatert

I sin blogg skriver Von Tetzchner at han hittil ikke har ønsket å kommentere grepet fra Microsoft, men at han ikke lenger har tålmodighet til å la være.

Han kaller Microsofts praksis anti-konkurrerende, og mener at den lager problemer for forbrukerene – dem som er brukere av selskapets produkter og tjenester. Disse blir ikke prioritert, mener Vivaldi-gründeren.

Historier om operativsystemer som ble oppdaterte mot forbrukernes vilje og samtykke, og et automatisk bytte av foretrukken nettleser, vitner om at selskapet tvinger sine produkter på folk på en måte som ikke kan unnskyldes, mener han.

Bytter nettleser automatisk

Når man oppgraderer til Windows 10, blir din foretrukne nettleser automatisk endret til Microsofts egen Edge. Det samme skjer når en ny nettleser blir installert. Edge blir uansett tilbakeført som default, hevder Von Tetzchner.

Han mener Microsoft har gjort det unødig komplisert for ikke-tekniske brukere å finne tilbake til sin gamle nettleser.

– Min 72 år gamle venn klarte ikke å finne den, selv om hun forsøkte, sier han.

Vårt mål som teknologiselskaper burde i stedet være å produsere fremragende programvare til våre brukere. Samtidig burde vi akseptere at noen brukere foretrekker programvare som er utviklet av andre selskaper. påpeker han.

– Det er vårt ansvar å være rettferdige mot forbrukerene, og dette er det som burde bringe teknologiindustrien fremover. Å gjøre det vanskeligere for brukerne å velge, og med tvang å begrense deres muligheter, bidrar til å stanse fremskritt. Fokusering på å utvikle gode produkter er det som burde gjøre oss bedre, sier Von Tetzchner.

Han påpeker at dette var tanken bak prosjektet Vivaldi. Brukeren skulle få kontrollen over sin erfaring med nettlesere. Han mener Microsoft prakker sin nettleser på brukerne.

– Mitt spørsmål til Microsoft er: hvorfor er brukernes mulighet til å velge fjernet? Det er på tide å omgjøre dette. De må slutte med å ta bort nettleservalget, og heller starte med å konkurrere på kvalitet, sier han.

Powered by Labrador CMS