ukens utgave

Ukeavisen Ledelse nr. 27 2010

Kjøp avisen i pdf og les om Statnettsjef Auke Lont som er fornøyd med seg selv, tverrfaglig samarbeid i Larvik kommune og Lars Erik Erøy og Gry Molvær som vil bli flinkere.

Publisert Sist oppdatert

Liv & Ledelse

Samarbeider på tvers

Da det skulle innføres skolemat i ungdoms­skolene i Larvik, ble storkjøkkenkompetanse fra eldreomsorgen redningen.

– Ikke undervurder kommunikasjons­problemene

Økonomer, psykologer, lærere og ingeniører kommer fra ulike fagkulturer har ulike verdier og ulikt språk. Hvordan få dem til å samarbeide uten at det koster mer enn det smaker?

Innlegg: Hva er egentlig verdien av bedre informasjon?

Henrik Slettene, Senior Advisor Information Management, SAS Institute skriver om paradokset med verdisetting av immaterielle eiendeler.

Lederspeilet: Malermesteren

Jotun har 7000 ansatte og malingsfabrikker fra Saudi-Arabia til Sandefjord. Konsernsjef Morten Fon sverger like fullt til en enkel og uformell lederstil.

Spør om arbeidsrett

Denne uken svarer advokatene på spørsmål om «Oppsigelse av gravid arbeidstaker» og «Permittering».

Advokatene Jon F. Claudi, Kari Andersen, Eirik Utstumo og Terje Andersen i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund svarer på spørsmål om arbeidsrett. Tjenesten er gratis. Sendmail med ditt spørsmål!

Lederutfordringen: Mastet og bundet

Landet brøler mot ham. Auke Lont har ansvaret for byggingen av kraftmastene i Hardanger. Vi ser på lederutfordringen hans.

Mot gir vekst

Bedrifter som ser muligheter i usikre tider blir attraktive for jobbsøkerne. De får også den største veksten, hevder Ernst & Young.

Vil bli bedre salgsledere

Ukeavisen Ledelse skal dette skoleåret følge to av deltakerne på Mercuri Sales Leadership, et kursprogram for salgsledere i organisasjoner som driver B2B-salg. Vår hensikt er å formidle kunnskap om hvordan bedre kompetanse på salg kan øke verdiskaping og inntjening i næringslivet.

I denne utgaven presenterer vi «våre» to deltakere og deres begrunnelse for å ta denne videreutdanningen.

Lederverktøy: For vekstbedrifter: Kokebok i overlevelse

Den kritiske vekstfasen i en bedrifts liv har fått for lite fokus – til nå. I sommer kom overlevelsesguiden for nye bedrifter som vil komme helskinnet over i en driftsfase.

Mer enn jobben: Velkommen lange og gode høstkvelder

Bla forbi den artikkelen om at du skal spare på kreftene. Nyt arbeidshøsten. Så sant arbeidet gir deg glede og tilfredsstillelse, vil det også gi deg energi.

Samfunn, Etikk & Kultur

Håp for de lovlydige i renholdsbransjen

Nå skal det kanskje ikke straffe seg lenger å være lovlydig i renholdsbransjen.

Ledige plasser hos Murud og Stensrud

Til tross for at studentene er blitt forespeilet muligheten for å få kjente fageksperter som Frank Murud og Torgeir Stensrud som forelesere, er bare to tredeler av plassene på BIs kurs i økonomisk kriminalitet fylt opp.

Penger & ansvar: Bærekraft er ikke for pingler

Businesshistorien kan skilte med flere megatrender – fundamentale skift som endrer spillereglene og skaper store trusler og muligheter; innføring av masseproduksjon, kvalitetssystemer på 1970-80-tallet og deretter IT-revolusjonen.

Kunst på jobb: Tredimensjonal kunst

Vi presenterer i samarbeid med Forum for Kultur og Næringsliv kunst som betyr noe for folk på jobben. Denne gang fra HSH, hovedorganisasjonen for handel og tjenester i Norge.

Powered by Labrador CMS