ukens utgave

Ukeavisen Ledelse nr. 38, 2012

Kjøp PDF av ukens utgave av Ukeavisen Ledelse og les blant annet om hvorvidt forsvaret skulle stanset Breivik 22/7? Generaladvokat Arne Willy Dahl vurderer om norske offiserer hadde en selvstendig handlingsplikt da terroren rammet Norge 22/7 i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Liv & ledelse

Skulle forsvaret stanset Breivik 22/7?

Generaladvokat Arne Willy Dahl vurderer nå om norske offiserer hadde en selvstendig handlingsplikt da terroren rammet Norge 22/7 i fjor.

Spør om arbeidsrett:

Ledende stilling

Spørsmål: Jeg opplever at det i arbeidslivet i for stor grad tilsettes i ”ledende stillinger” som ikke gir rett til overtid. Hva skal til for at man kommer innenfor/faller utenfor definisjonen ”ledende stilling”?

Timesbasert lønn

Spørsmål: Jeg er timelønnet ved en trafikkskole, det vil si lønnet kun for hver produserte kjøretime. Dessverre har elevgrunnlaget falt drastisk det siste året og for tiden har ikke skolen elever til meg når jeg kommer tilbake fra permisjon. Dersom skolen ikke gir meg elever og jeg derfor ikke produserer kjøretimer, hva plikter arbeidsgiver å betale meg i oppsigelsestiden?

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Slik bygger du endringskapasitet

Striden rundt Bente Mikkelsens studiepermisjon handler ikke om skipperen som går fra borde mens det stormer rundt skuta. Det handler snarere om hvem som er til stede på rederikontoret, og det er ikke der problemene på hvert enkelt fartøy skal løses.

Lederspeilet:

Entusiasten

Nøkkelen til Astrup Fearnley Museets suksess er ifølge direktøren entusiasme for kunst av ypperste kvalitet. Og handlefrihet. Utenfor politikernes sfære kan det private museet gjøre akkurat som de vil. Og det gjør de – både når det gjelder innkjøp og lokalisering.

Avslør hersketeknikkene

Hersketeknikk får folk til å føle seg mindre verd og å gjøre ting de egentlig ikke vil. Julie Margrethe Brodtkorb avslører teknikkene og gir deg våpnene til å få en slutt på herskinga.

– Feil gjør oss enda bedre

Siden starten i 1995 har Bilkollektivet vokst til å bli en organisasjon med over 2600 andelseiere. Skandinavias største bilpool er i stadig vekst.

Lederverktøyet:

Slik sparer du 22 arbeidsdager i året

Gjennom enkle grep kan du bli mer effektiv og spare masse arbeidstid. Tidsstyringsekspert Pål Stavrum avslører hvordan.

Lederfokus:

Byråkratiet- en misbrukt idealmodell

Byråkratiet er verre enn sitt rykte, skrev en avdelingsdirektør i kulturdepartementet. Han beskriver symptomer på et gedigent samfunnsproblem. Et problem som noen ser – som denne direktøren. Men som mange ikke ser – som departementsråden i det samme departement.

Jakter på tidligere ansatte

Å plukke opp tidligere ansatte når de blir seniorer er en effektiv måte å rekruttere på. Hos KPMG har én av ti ansatte vært der tidligere. Dette er vanlige tall i bransjen.

Hærlig ledelse:

Tilstedeværelsens retorikk

Vissheten om at sjefen er til stede setter sitt preg på hvordan vi opptrer. Nyskaping & næringsliv

Samfunn, etikk & kultur

Hvordan kan et bærekraftig næringsliv bli konkurranse­dyktig i dette bildet?

Håpet om globale klimaavtaler svinner, verden skriker etter mer energi, og man finner mer olje og utvikler nye, miljøskadelige metoder for produksjon av olje og gass – for eksempel oljesand og skifergass.

Kunst på jobb:

Gjenkjennelig men samtidig utenkelig

Kunstner Jon Gundersen har montert en glidelås på en stein. Verket tar rådgiver Ulrika Wallin i Trondheim Kommune med tilbake til barndommen der hun for første gang så et kjent objekt i en helt ny sammenheng.

Powered by Labrador CMS