ukens utgave

Ukeavisen Ledelse nr. 40, 2012

Kjøp PDF av ukens utgave av Ukeavisen Ledelse og les blant annet om hvordan Roy Johansen snudde det norske landslaget i ishockey.

Publisert Sist oppdatert

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Liv & ledelse

Vant til at mål ikke nås

Ledere er vant til at mål settes så høyt at de ikke nås, konstaterer Knut Ivar Karevold, organisasjonspsykolog med doktorgrad i beslutningspsykologi. Styreformann Geir Steinberg i advokatfirmaet Haavind er opptatt av at store mål skal brytes ned til realistiske delmål.

Spør om arbeidsrett:

Sykepenger etter endt foreldrepermisjon

Spørsmål: Jeg har vært ansatt hos min arbeidsgiver i åtte år og har nylig kommet tilbake i arbeid etter endt foreldrepermisjon. Kort tid etter at jeg begynte å jobbe ble jeg sykmeldt i nærmere to uker som følge av en operasjon. I arbeidsavtalen min fremgår det at jeg har rett til full lønn fra arbeidsgiver under sykdom. Arbeidsgiver nekter likevel å utbetale lønn for perioden jeg har vært syk og henviser til folketrygdloven § 8-15. Kan arbeidsgiver nekte å utbetale lønn under mitt sykefravær?

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Slik bygger du endringskapasitet

Striden rundt Bente Mikkelsens studiepermisjon handler ikke om skipperen som går fra borde mens det stormer rundt skuta. Det handler snarere om hvem som er til stede på rederikontoret, og det er ikke der problemene på hvert enkelt fartøy skal løses.

Tar fredagsfri for barnas skyld

Med tre små barn og en kone i full jobb er det helt naturlig for Marius Sandvik å ta fri fra jobben for å følge opp ungene.

Lederspeilet:

Optimisten

En næringsvennlig kommune og jernbanesatsing er nøkkelen til nyskapning i Larvik, mener ordfører Rune Høiseth.

Styrer Jotun langsiktig

Konsernsjef og styreleder i Jotun mener langsiktige eiere i styret er nøkkelen til firmaets suksess.

Lederverktøyet:

Slik spiser du elefanten

Har du for mye å gjøre? Føles det å komme gjennom arbeidsoppgavene som å skulle spise en elefant? Vi hjelper deg med slakting, kverning og partering, slik at oppgavene blir håndterbare.

Fra cowboyer til helter

Roy Johansen dro ishockeylandslaget opp fra sumpen til seier mot Sverige og kvartfinaleplass i VM. Identitetsarbeid, disiplin og tro på målsetningene er nøkkelord for suksessen.

Politikkens hissigpropper

Liv Signe Navarsete har én ting til felles med Sovjetunionens tidligere leder Khrusjtsjov. Begge har blitt rasende for åpent kamera.

Samfunn, etikk & kultur

Fra anerkjent til forhatt

Dagfinn Høybråten ble utsatt for en flom av harde anklager da Mehmet-saken sto på som verst.

Presidentdebatter – før og nå

Valgdebattene mellom USAs presidentkandidater tiltrekker seg skyhøy oppmerksomhet og tillegges stor vekt, men slik har det ikke alltid vært.

Kunst på jobb:

Intet nytt under solen

Tidligere forsker og avdelingsleder Dag Guttormsen ved Bioteknologibygningen på UMB har valgt seg verket "intet nytt under solen" Av Lars Widenfalk. En tittel som neppe er slagord for de som har sin arbeidsplass i bygget.

Powered by Labrador CMS