Tabber og tull

Trond Giskes Lorry-besøk har fått mye omtale den siste tiden.

Ukens restaurantgjest

Man kan spørre seg om det ikke bør bli vanlig å utstyre sine direktører med avlyttingsutstyr når de skal ut på byen med statsråder, skriver Ukeavisen Ledelses «TABBER OG TULL»- redaksjon.

Publisert Sist oppdatert

Trond Giske har vært på Lorry, et av Oslos bruneste utesteder, i bakkant av NHOs årlige middag for de bedre kondisjonerte. Ministeren skal angivelig ha benyttet anledningen til å fantasere om å gi styrelederen i Telenor sparken, og noen av dem som hørte på skal deretter ha benyttet anledningen til å fortelle det videre.

Mens han ikke drakk Solo skal Giske ha bedyret at han ville gi Harald Nordvik en støvel bak dersom ikke salget av TV 2 til Egmont ble stoppet. Ryktet kom Telenor for øre, og dagen derpå startet administrasjonen et større prosjekt for å finne ut hva som var sagt og ikke sagt kvelden før. Sjefer både her og der ble kontaktet, og til og med statsministeren ble involvert i noe som tok form av en privat etterforskning rettet mot hans egen statsråd.

Men kjære Baksaas, hvis det er du som har satt dette sirkuset i gang, tror du virkelig at det er mulig å huske hva som ble sagt på et nachspiel? Du kan ha rett i dine mistanker selvsagt, men å bevise noe …? For når eksempelvis John Bernander og Stein Erik Hagen begge sier til VG at de ikke husker at Giske sa noe stygt om Nordvik på Lorry, så er det en omskrivning av at de uansett ikke ville husket det hvis Giske hadde sagt noe stygt om Nordvik på Lorry.

Angivelig satt Telenors Kristin Skogen Lund også ved det samme bordet. Hva hun har sagt vites ikke, men en løsning for Baksaas må være å utstyre sine direktører med skjult avlyttingsutstyr neste gang de går på byen med statsråder. Helt sikkert ulovlig, men bedre enn at den stakkars damen våkner med skallebank neste morgen uten å være i stand til å fortelle sjefen sin hva som egentlig foregikk kvelden før.

Powered by Labrador CMS