Samfunn

Foss videregående skole i Oslo er rammet av et smitteutbrudd – 79 elever har fått påvist smitte.

Uro i Oslo-skolen etter smitteøkning

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) ber om nye råd fra nasjonale myndigheter etter smitteøkning blant barn og unge i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

De to siste ukene er 49,3 prosent av de om lag 2.500 registrerte koronasmittede i Oslo barn eller ungdom under 20 år.

– Vi er utålmodige. Vi har bedt om råd fra nasjonale helsemyndigheter, for vi ønsker å være treffsikre i det vi gjør. Vi tester alt hva remmer og tøy kan holde, men det er en utfordrende situasjon, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) til Dagsavisen.

Ved Foss videregående skole i Oslo har 79 elever ved fått påvist koronasmitte. Også lærere ved skolen er smittet. Tidligere denne uken ble det avdekket 30 smittede på Elvebakken videregående skole og Fyrstikkalléen skole

– Vi har fått veldig mange henvendelser fra hovedverneombud på skolene og har derfor bedt om et møte med ledelsen i Utdanningsetaten. Det er ille når de ansatte er såpass utrygge bare to-tre uker etter skolestart, sier Marianne Melby i Vernetjenesten i Utdanningsetaten.

Torsdag ble det registrert 1.415 nye smittetilfeller i Norge, som er 730 flere enn samme dag i forrige uke og ny rekord under pandemien. I Oslo ble det registrert 333 nye smittede.

Powered by Labrador CMS