Styringskonferansen

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum delte ut årets Bedre stat-pris til seniorrådgiver Mari Hidle Simonsen, som tok imot prisen på vegne av Utdanningsdirektoratet. Til høyre direktør for DFØ, Hilde Singsaas. Foto: DFØ

Utdanningsdirektoratet får Bedre stat-prisen 2022 for nytt høringssystem

Utdanningsdirektoratets høringssystem mottok onsdag Bedre stat-prisen 2022.

Publisert Sist oppdatert

Prisen ble utdelt av finansminister Trygve Slagsvold Vedum på den årlige styringskonferansen til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) onsdag. I år foregår konferansen digitalt.

Høringssystemet, som er utviklet av Utdanningsdirekoratet, gjør at direktoratet bare bruker noen minutter på oppgaver som tidligere tok en uke. Samtidig har det blitt lettere for innbyggere, organisasjoner og andre å si sin mening om nye tiltak før de besluttes.

– Vi må hele tiden forbedre oss i staten. Mer effektivitet og mindre byråkrati gjør at vi kan få mer velferd ut av den skatten folk betaler. Dette tiltaket styrker det lyttende demokratiet vårt, samtidig som det har effektivisert måten Utdanningsdirektoratet jobber på, sier Trygve Slagsvold Vedum i en kommentar til prisutdelingen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS