DP helg

Utstillingsmarkering: «Alt kjøtt er som gress», med Borgny Svalastog.

Utstillingsmarkering: «Alt kjøtt er som gress»

I dag inviterer Telemarksgalleriet til markering av Borgny Svalastogs utstilling «Alt kjøtt er som gress» med musikk og foredrag.

Publisert Sist oppdatert

Utstillingen åpnet i Telemarksgalleriet 23. januar i år, men på grunn av nasjonale- og lokale smittevernregler var det ikke mulig å gjennomføre et åpningsarrangement.

Derfor er arrangørene glade for å kunne ønske velkommen til en markering av Borgny Svalastogs retrospektive utstilling i dag– lørdag 19. juni kl 13:00.

Program

  • Foredrag ved kunsthistoriker Gunnar Danbolt.
  • Musikk ved folkemusiker Anne Hytta.
  • Åpningstale ved Jostein Skurdal.
  • Borgny Svalastog viser rundt i utstillingen.
  • Forhåndssalg av billetter på nia.no eller i skranken på Telemarksgalleriet.

«Alt kjøtt er som gress»

Utstillingen presenterer verk fra hele Borgny Svalastog (1943- ) sin tid som billedkunstner, fra debututstillingen i 1984 frem til i dag. Svalastog er en av våre fremste kvinnelig kunstnere og en fornyer av kirke- og tekstilkunst. Hun arbeider i mange ulike materialer som tegning, tekstil, grafikk, pastell, skulptur og installasjon. Svalastog står bak store utsmykninger og er innkjøpt av en rekke museer og samlinger som bla. Nasjonalmuseet, Trondheim kunstmuseum Lillehammer kunstmuseum, SKMU og Norsk kulturråd.

Foto Kunstner Borgny Svalastog. Foto: Borgny Svalastog.

Utstillingen i Telemarksgalleriet er kuratert av Per Bjarne Boym. Den overordnede tematikken dreier seg rundt personlig tro og overganger fra dette livet til det neste. I sin kunst tar Borgny opp store temaer som livet etter døden, savn, sorg og urettferdighet.

Gunnar Danbolt (1940- ) er professor i europeisk kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Han har arbeidet mye med kunstteori og kunstpedagogikk, har skrevet en rekke bøker og er en aktiv formidler og foredragsholder. Han er også kjent for sin medvirkning i NRK P2s radioprogram Kunstreisen.

Anne Hytta (1974- ) er en prisbelønt hardingfelespiller og komponist fra Sauland. Hun har blant annet vunnet Spelemannsprisen to ganger, og ble Årets folkemusiker i 2018. Hytta arbeider både med det tradisjonelle folkemusikkrepertoaret og med nyskrevet musikk. Som frilansmusiker er hun involvert i en rekke ulike prosjekter, fra middelaldermusikk til improvisasjonsmusikk, både solo og til større ensembler.

Foto Utstillingen presenterer verk fra hele Borgny Svalastog (1943- ) sin tid som billedkunstner fra debututstillingen i 1984 frem til i dag. Foto: T. Wacko, NIA

Jostein Skurdal er tidligere administrerende direktør i Stiftelsen Lillehammer museum.

Utstillingen vises i Telemarksgalleriet frem til 1. august. Les mer om utstillingen her.

Powered by Labrador CMS