Næringsliv

Stephen Colbert og Jon Stewart, programledere i "The Colbert Report" og "The Daily Show".

Valgets egentlige vinnere

Demokraten Barack Obama vant kampen om presidentvervet, men valgkampens egentlige vinnere er de to komikerne Jon Stewart og Stephen Colbert.

Publisert Sist oppdatert

De to komikerne har det siste året dekket den amerikanske valgkampen i hvert sitt talkshow - "The Daily Show" og "The Colbert Report" - med varm humor, skarp ironi og elleville parodier.
CNNs Comedy Central, som produserer showene, har aldri opplevd maken til seertall.
Stewarts "The Daily Show" hadde rekordhøye 3,6 millioner seere forrige uke da Barack Obama gjestet showet, mens Colbert fulgte opp med 2,4 millioner seere timen etter da hans ultrakonservative alter-ego annonserte sin støtte til demokraten Obama.
Comedy Central oppnådde et historisk seertall forrige torsdag med 8,5 millioner seere.
Politikere og kjendiser har stått i kø for å delta i programmet til Jon Stewart som har opparbeidet et rykte som en dyktig og omtenksom programleder.
Stewart og Colberts harselas med politikerne har utløst en debatt om de to komikerne har bidratt til økt politikerforakten, eller om de faktisk bidrar til det motsatte og gjør folk mer interessert i politikk.

Det som er sikkert er at tv-showet har hatt en vesentlig innflytelse på de yngste velgerne, som ifølge undersøkelser får nesten 90 prosent av sin informasjon om politikk fra Stewarts "The Daily Show".

I går kveld satte de punktum for sin valgdekning, kalt "Indecision 2008", med et felles show spekket med parodier og elleville innfall.
Rundt klokken 11 norsk tid ble Jon Stewart trolig den første komiker som annonserte et valgresultat direkte på riksdekkende tv.

Gikk du glipp av Jon Stewart og Stephen Colberts store finale i "Indesicion 2008" i går kveld, kan du se hele showet på Comedy Centrals hjemmeside her.

Powered by Labrador CMS