DP helg

Kritikerprisen for beste voksenbok 2017 ble delt ut på Litteraturhuset. Cecilie Løveid fikk prisen for «Vandreutstillinger», dikt, utgitt på Kolon forlag.

Var ikke forberedt på reaksjonene

Publisert Sist oppdatert

Jeg kan føle meg som et dårlig menneske på grunn av det diktet, sier forfatter Cecilie Løveid i samtale med Alf van der Hagen.

«Alderen gjør noe med deg», sa evigunge Trond Viggo Torgersen nylig i et intervju, og tilføyde: «Jeg vil si at jeg er gammel». Han er 69. Mens du, Cecilie Løveid, har feiret syttiårsjubileum i hele 2021. Du var fra starten alltid den unge dikteren, hun som skrev til Jan Erik Vold som syttenåring. Kom på trykk i Profil sammen med de eldre mannlige forfatterne, Vold, Helge Rykkja, Dag Solstad ... Hva tenker du om at også du nå har nådd pensjonsalderen?

Jeg tenker ikke mye på pensjonsalderen, det skal du lete lenge etter noen i forfatterstanden som gjør. Vi skriver bare videre, vi får jo ikke pensjon, spør Forfatterforeningen om hvorfor. Nei, jeg oppdaget aldri at jeg ble eldre, ikke før jeg plutselig fylte sytti. Har alltid snakket bort det der for min egen del, jeg har liksom alltid vært yngre enn mine samtidige forgjengere. Som en slags lillesøster. Men tidsopplevelsen gjelder ikke bare skriving og litteraturverdenen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS