etikk og samfunnsansvar

– Veidekke tolererer ikke ulovligheter

Konsernsjef Terje R. Venvold i Veidekke ASA understreker at det er nulltoleranse i selskapet for ulovligheter. En tidligere ansatt hevdet tirsdag at Veidekke og konkurrenten NCC drev ulovlig prissamarbeid.

Publisert Sist oppdatert

I NRK tirsdag kveld sa en tidligere asfaltsjef i Veidekke i Midt-Norge at målet med det ulovlige samarbeidet var å kunne kontrollere markedet og lure det offentlige for millionbeløp.

Fra 1996 til 2009 skal de to største entreprenørene i asfaltbransjen ha samarbeidet ulovlig i Midt-Norge. De skal ha delt markedet mellom seg og lurt staten for millioner av kroner gjennom fiktive anbudspriser.

I en pressemelding sendt ut sent tirsdag kveld understreker konsernsjef Terje R. Venvold at det er nulltoleranse for ulovlig virksomhet og ulovlig samarbeid av alle slag i Veidekke.

Det var Veidekkes asfaltvirksomhet, Kolo Veidekke, som for et år siden kontaktet Konkurransetilsynet og ba om bistand i saken.

– Bakgrunnen var at det internt ved virksomheten i Trøndelag var fremkommet påstander som kunne gi grunnlag for mistanke om uregelmessigheter. Veidekke har på beste måte bistått og samarbeidet med Konkurransetilsynet i deres arbeid, heter det i pressemeldingen.

– Det er helt avgjørende at vi er tydelige på vårt verdigrunnlag, spesielt overfor ansatte i eget selskap, våre kunder og våre samarbeidspartnere. Vi kan ikke være bekjent av at det drives ulovlig aktivitet i Veidekke. Det dreier seg om vår troverdighet som seriøs bedrift. Jeg håper saken får en rask avklaring. Det er alle tjent med, understreker konsernsjef Venold. (©NTB)

Powered by Labrador CMS