kunst

Vice President i Capgemini Norge, Nicolai Halbo, foran det tre meter store bildet malt av indiske jentebarn og kunstneren Dag Hol.

Veldedig kunst

Etter et besøk i India i 2008 bestemte ledergruppen i Capgemini seg for å støtte indiske jentebarn med å fullføre 10 års skolegang.

Publisert Sist oppdatert

Capgemini har et veldig nært samarbeid med India siden flere IT prosjekt bemannes med både norske og indiske kollegaer. Capgeminis juridiske leder Nicolai Halbo tok seg av alle formaliteter for å starte opp stiftelsen som er blitt en norsk avlegger til velledighetsorganisasjonen Naandi Foundation i India.

– Vi var i India i forbindelse noen prosjekter der. Det rørte meg sterkt at man investerer såpass lite i jentebarn i India, forteller Halbo.

I forbindelse med Naandi stiftelsen har kunstner Dag Hol malt to bilder som han har donert til formålet. Disse forvalter Capgemini, og de er for tiden utlånt til senteret CC Vest.

– Det er to store, flotte bilder. Det bildet vi har valgt oss er en elefant malt av kunstneren i samarbeid med Indiske jentebarn. Det er veldig Indisk-inspirert og minner oss om hva stiftelsen jobber for.

Alle de Indiske jentene som var med på å male bildet har signert sammen med kunstneren.

– Alle i Capgemini er godt kjent med både stiftelsen og bildet. Vi har en bevissthet rundt dette og stiftelsen er en del av Capgeminis CSR-strategi. De aller fleste av våre ansatte trekkes også et fast beløp hver måned som går til formålet, forteller han.

– Men hvorfor har dere lånt ut bildet?

– For det første er det et utrolig stort bilde som krever mye areal. For det andre er bildet malt til et veldedig formål, og vi ser for oss at vi skal selge det til inntekt for organisasjonen Naandi, sier Halbo.

– Men hva betyr verket for de som jobber i Capgemini?

– Som jeg sa så er det en veldig bevissthet rundt det, men formålet er viktigere. Derfor er vi alle enige om at vi bør selge de, slik at enda flere jentebarn kan støttes økonomisk for å få sin utdanning, sier Halbo.

Powered by Labrador CMS