DP helg

Kunstnerisk og daglig leder i Fotografihuset sier de er villige til å diskutere redusering av størrelsen av bygget for å få bygge på Sukkerbiten. Her fra åpning av Fotografihusets pilotprosjekts hovedutstilling torsdag 27. mai.

Venter fortsatt på avklaring rundt bygging

Spørsmålet om Fotografihuset får bygge på Sukkerbiten er fortsatt ikke avklart i byrådet. Daglig leder i Fotografihuset, Jonas Ekeberg, sier de er villige til å redusere størrelsen på bygget for å få bygge på tomta nedenfor Operaen.

Publisert Sist oppdatert

I 2018 inngikk Fotografihuset en samarbeidsavtale med HAV Eiendom AS om å utvikle et fotografihus på Sukkerbiten i Bjørvika. Deretter ble det året etter arrangert en arkitektkonkurranse som Atelier Oslo vant med prosjektet «Trelett».

Samme høst besluttet byrådet i Oslo å utrede muligheten til å omregulere Sukkerbiten til friområde. Og siden har det vært uklart om Fotografihuset og HAV Eiendom får bruke tomten på Sukkerbiten til å bygge huset.

– Friområdet og kultur går hånd i hånd

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS