nyheter

Verdens dyreste biffer

Japan serverer verdens dyreste biffer. Mer enn 1600 kroner er ikke uvanlig for en blodig kjøttbit, men så kommer godbitene også fra kveg som har blitt fôret med øl og fått massasje.

Publisert Sist oppdatert
Ifølge kjennere er biffene så møre at de har samme konsistens som foie gras, eller gåselever på norsk. De smelter simpelthen i munnen, skriver epn.dk.Den spesielle japanske kvegtypen er kjent som Wagyu, og kobe-filet er i dobbelt forstand indrefileten. Oksekjøttet fra Japan er så populært at kveget nå avles også i USA og Australia.Det amerikanske magasinet Forbes Traveller har ved hjelp av eksperter funnet frem til verdens dyreste biffrestauranter. Der gjelder det å ha god dekning på konto før du setter deg til bords.Dyrest er Aragawa Restaurant i Tokyo. En biff på 250 gram serveres til en pris på 1658 kroner. Den stekes på en trekullgrill og serveres med pepper og hjemmerørt sennep. Prisen er tydeligvis ikke avskrekkende, for kundene står på venteliste for å bord.Renga-Tei Steak Restaurant i Kobe i Japan er like i hælene med en pris per biff på 1548 rkroner. Alle kokkene er kvinner, og de tilbereder biffene på en grill av kobber og jern. Kjøttet er dekket av et tynt lag fint japansk papir, noe som sumobryterne tradisjonelt foretrekker.Al Muntaha Restaurant på det sjustjernede Burj Al Arab Hotel i Dubai serverer Wagyu-biff av australsk merke for drøyt 1100 kroner. Den skal være eksepsjonelt mør, saftig og smakfull. Fattiglusene kan kjøpe en Wagyu-burger for 774 kroner.Wolfgang Puck’s Cut i Beverly Wilshire i Los Angeles bruner Wagyu-biffen lynraskt på en supervarm grill, hvoretter den langsomt stekes ferdig over en grill oppvarmet med eiketre og trekull. Prisen er snaut 1000 kroner.Zuma Restaurant i London serverer Wagyu-biffen skåret i skiver og krydret med soya og wasabi. Pris 830 kroner.Moskva er for øvrig også med på listen på en sjuendeplass. I restaurant Polo Club på Marriott Royal Aurora Hotel serveres en Wagyu Filet Mignon for 663 kroner.1. Aragawa2. Renga-Tei Steak3. Al Muntaha4. Wolfgang Puck’s Cut5. ZumaLes også:
Powered by Labrador CMS