Samfunn

Verdensbankens klimaambisjoner for årene 2021–2025 ble lagt fram samtidig som delegater fra rundt 200 land samles til klimatoppmøte i Polen. Disse demonstrantene i Brussel hadde et kart budskap til FN-toppmøte i Polen: Klima er viktigere enn politikk.

Verdensbanken lover 200 milliarder dollar i klimamidler

Verdensbanken kunngjorde mandag at den vil sette av 200 milliarder dollar til klimaarbeid i årene 2021–25.

Publisert Sist oppdatert

Banken dobler dermed sin klimainnsats, sammenlignet med inneværende femårsperiode. Klimaløftet ble offentliggjort mandag, samtidig, som delegater fra rundt 200 land samler seg til FNs klimatoppmøte i Polen.

– Dette innebærer at ambisjonene løftes kraftig og sender et viktig signal til resten av verden om å gjøre det samme, sier verdensbanken om satsingen.

– Om vi ikke reduserer utslippet og begynner å tilpasse oss, vil vi ha 100 millioner flere fattige i 2030, sier John Roome, som er bankens sjef for klimaspørsmål. Han sier det også kan bli enda flere klimaflyktninger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS