Samfunn

Vestens syn på Saudi-Arabia i ferd med å endres

Fremveksten av IS, synet på menneskerettigheter og fallende avhengighet av olje er bakgrunnen.

Publisert Sist oppdatert

Det er Financial Times innflytelsesrike utenrikskommentator Gideon Rachman som har prøvd å lese en større trend ut fra stemningsskiftet i Vesten.

Neste overalt hvor man snur seg finner man i dag kritikk av Saudi-Arabia. Da svenske politikere nylig kritiserte regimet offentlig, var de ikke alene om det. Den tyske vise-kansleren Sigmar Gabriel har anklaget regimet for å finansiere islamistisk ekstremisme. Og i Storbritannia har Lord Ashdown, forhenværende leder for Liberal Democrats, krevd en granskning av pengene som flyter fra Saudi-Arabia og hellig krig, Jihad.

Fremveksten av IS og terrornettverket med Kalifatiske ambisjoners evne til å dominere media har bidratt til at kritikken mot Saudi-Arabia vokser, mener Rachman som ser paralleller fra saudisk-støttet Wahhabisme og IS sitt verdenssyn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS