Samfunnsansvar
Vi kaster mindre mat
Matsvinnet har blitt redusert med 12 prosent per innbygger de siste fem årene, men fortsatt kaster vi i snitt 42,1 kilo mat hvert år.
Det skriver Nationen, som viser til tallene fra sluttrapporten til ForMat-prosjektet. Prosjektet fokuserer på utvikling og sammensetting av matsvinn i Norge.
Oppdragsgiver Anne Marie Schrøder sier til avisen at matsvinnet totalt er blitt redusert med 12 prosent per innbygger på fem år.
Rapporten fremlegges på en konferanse i Oslo tirsdag, og dekker perioden 2010-2015.
Selv om vi har blitt flinkere, kaster vi fortsatt mye mat: hele 42,1 kilo hver årlig. En av grunnene til dette er at vi handler for mye mat, ifølge Forbrukerrådets direktør Randi Flesland. Hun sier til Nationen at norske forbrukere bør utfordres på at mat også kan spises etter at datomerkingen er passert.
Rapporten «Handlevaner og holdninger til mat og holdbarhet» er utarbeidet av Forbrukerrådet, i samarbeid med matvett.no. 1020 norske forbrukere har blitt intervjuet om handlevaner og holdbarhet.
– Vi er sultne når vi handler, og blir fristet av tilbud og til å prøve nye produkter, noe som gjør at vi fyller opp kjøleskapet med mer mat enn vi egentlig trenger, sier Flesland til Nationen.
Nylige artikler
Norge, EU og Storbritannia enige om fiskeriavtale
EUs beslag av russiske midler: De Wever alene mot Kommisjonen – men vinner hjemme i Belgia
Økt oppmerksomhet uten politisk betydning
Monument-syndrom og offentlige bevilgninger
Så mange ledere er det i kommunen der du bor
Mest leste artikler
Regjeringen skroter lovfestet betalt ferie fra første arbeidsår: Akademikernes leder Lise Lyngsnes Randeberg er skuffet
Magne Lerø: Trump og EU: Forvirring rundt fredsplanen for Ukraina
Forsvarsmekanismer på arbeidsplassen: Hvordan ledere og ansatte lurer seg selv
Indre Namdal tester ny fastlegemodell: Kommunalt oppgavefellesskap i fokus
Vegard Einan i NHO Service og Handel: LOs søksmål om deltid truer den norske arbeidsmodellen