Samfunnsansvar

Vi kaster mindre mat

Matsvinnet har blitt redusert med 12 prosent per innbygger de siste fem årene, men fortsatt kaster vi i snitt 42,1 kilo mat hvert år.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Nationen, som viser til tallene fra sluttrapporten til ForMat-prosjektet. Prosjektet fokuserer på utvikling og sammensetting av matsvinn i Norge.

Oppdragsgiver Anne Marie Schrøder sier til avisen at matsvinnet totalt er blitt redusert med 12 prosent per innbygger på fem år.

Rapporten fremlegges på en konferanse i Oslo tirsdag, og dekker perioden 2010-2015.

Selv om vi har blitt flinkere, kaster vi fortsatt mye mat: hele 42,1 kilo hver årlig. En av grunnene til dette er at vi handler for mye mat, ifølge Forbrukerrådets direktør Randi Flesland. Hun sier til Nationen at norske forbrukere bør utfordres på at mat også kan spises etter at datomerkingen er passert.

Rapporten «Handlevaner og holdninger til mat og holdbarhet» er utarbeidet av Forbrukerrådet, i samarbeid med matvett.no. 1020 norske forbrukere har blitt intervjuet om handlevaner og holdbarhet.

– Vi er sultne når vi handler, og blir fristet av tilbud og til å prøve nye produkter, noe som gjør at vi fyller opp kjøleskapet med mer mat enn vi egentlig trenger, sier Flesland til Nationen.

Powered by Labrador CMS