DP helg

Arbeiderpartiets Anette Trettebergstue sier Ap i regjering vil prioritere tiltak som gir alle tilgang til å oppleve kunst og kultur og sikre at alle har mulighet til å utøve kunst og kultur.

– Vi vil prioritere tiltak som gir alle tilgang til å oppleve kunst og kultur

Det er for store klasseskiller i folks kulturbruk og store ulikheter i hva slags kulturtilbud som finnes i ulike deler av landet, mener Ap. Det vil de gjøre noe med hvis de får makten til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Hva er Aps hjertesak(er) for kulturen?

– For Arbeiderpartiet er det avgjørende at alle, uavhengig av hvem de er, hvor de bor, og størrelsen på lommeboka, skal ha muligheten til å oppleve kunst og kultur. I dag er det for store klasseskiller i folks kulturbruk og store ulikheter i hva slags kulturtilbud som finnes i ulike deler av landet. Derfor trenger vi et storstilt kulturløft, der 1 prosent av statsbudsjettet igjen skal gå til kulturformål.

– Vi vil prioritere tiltak som gir alle tilgang til å oppleve kunst og kultur – ung og gammel, funksjonshemmet og funksjonsfrisk, i by og bygd i hele landet. Klasseskillene skal bygges ned og tersklene senkes. Vi vil styrke og videreutvikle de universelle kulturordningene som gir alle en smakebit av kunst og kultur, som den kulturelle bæremeisen, skolesekken og spaserstokken. Og vi vil avvikle gaveforsterkningsordningen, som bidrar til å øke forskjellene mellom kulturtilbudet i byene og distriktene, og som overlater ansvaret for kulturstøtten til det private næringslivet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS