pris og rente

Viktige tidsfrister ved oppsigelser

Publisert Sist oppdatert

Etter at du har fått oppsigelsen i hendene må du kreve forhandlinger innen det er gått to uker. Da er arbeidsgiver forpliktet til å avholde et forhandlingsmøte så snart som mulig, og innen det er gått to nye uker. Forhandlingene må være sluttført etter to uker, og det skal da settes opp en protokoll.

Går du til søksmål innen 8 uker etter at forhandlingene er avsluttet, eller fra oppsigelsen fant sted, kan du fortsette i stillingen til saken er behandlet i rettssystemet. Det kan du også dersom du i løpet av oppsigelsestiden skriftlig underretter arbeidsgiver at du kommer til å reise søksmål innen åtte ukers fristen. Arbeidsmiljøloven gir deg i utgangspunktet en måned gjensidig oppsigelsesfrist. Har du vært i bedriften i fem år er oppsigelsesfristen to måneder. Har du jobbet der i ti år er fristen tre måneder (er du i tillegg over 50 år er oppsigelsestiden minst fire måneder, er du over 55 år er den minst fem måneder, og er du over 60 år er den minst seks måneder. Dette er fra bedriften. Når du sier opp har du bare tre måneders oppsigelsestid).

Krever du bare erstatning fra arbeidsgiver, og ikke ønsker stillingen tilbake, er søksmålsfristen på 6 måneder. Da regnes fristen ikke fra forhandlingene ble avsluttet, men fra tidspunktet for oppsigelse.

Er formkravene ved en oppsigelse ikke overholdt, kan oppsigelsen kjennes ugyldig dersom arbeidstakeren bestrider den/går til søksmål innen 4 måneder fra oppsigelsen ble levert.

Powered by Labrador CMS