Nyskaping

Per Einar Dybvik (t.v.) i Startuplab og Tomas Martin Holtan i Kartverket håper samarbeidet kan bidra til å hjelpe frem flere nye oppstartsbedrifter.

Vil dyrke frem teknologibedrifter

Kartverket og StartupLab har inngått samarbeidsavtale.

Publisert Sist oppdatert

En nylig inngått avtale innebærer at Kartverket blir en av Startuplabs hovedsamarbeidspartnere, skriver Computerworld.

– Nøyaktige og rike kart- og posisjoneringsdata åpner for mange nye anvendelser og tjenester spesielt innenfor mobilitetsområdet som droner, selvkjørende biler, ruteplanlegging eller andre produkter som stiller store krav til kvalitetssikrede data, sier partner i StartupLab, Per Einar Dybvik, i en pressemelding.

Kartverket har jobbet mye med innovasjon de siste årene. Blant annet har etaten arrangert idekonkurransen #hack4no sammen med Difi, der både Kartverkets og en rekke andre etaters data er blitt brukt i innovative digitale løsninger.

Nå håper Kartverket at de ved å jobbe med oppstartsbedrifter kan få tilbakemeldinger om hvordan kartdataene kan gjøres mer tilgjengelige.

– Alt skjer et sted. Derfor er kart- og stedsdata så sentralt i det meste som utvikles av nye digitale løsninger, og derfor tar vi et ansvar for å bistå oppstartsbedrifter med å høste av den store ressursen som Kartverkets tjenester og databaser er, sier formidlingsdirektør Tomas Martin Holtan i Kartverket.

Kartverket følger nå den teknologiske utviklingen tett for å forstå og sørge for at deres teknologi og data kan tilpasses framtidens behov, og at de derfor understøtter teknologisk utvikling og bruk av stedsrelaterte data og posisjonering.

Powered by Labrador CMS