jobb og ledelse

Vintipset fra nr. 07/04

Kjellermester Remi Madsen ved Hotel Continental guider deg til Polets beste kjøp.

Publisert Sist oppdatert

Riesling 2002, Dopff & Irion, Alsace (2996)
kr: 99,90 Basisutvalg
Kjellermesteren noterer: I år 1945 tok Rene Dopff over familie-eiendommen og har siden det konstant prøvd å gjøre sine viner bedre. Og i denne utgaven av standard Riesling 2002 har de fått frem en nydelig aromatisk utgave, med deilig duft av tropisk frukt, epler, sitrus og endel jordsmonn toner. Når den står litt i glasset blir dettropiske preget borte og mer jordsmonn kommer. Smaken er leskende med god strammet og perfekt syre. Vinen sitter godt i munnen. Fin bare å drikke eller til gode fiskeretter. Kan ligge 1-3 år.

Esporão Reserva 2001, Portugal (20059)
kr: 140,70 Basisutvalg
Kjellermesteren noterer: Lagd på tre druetyper og ligget tolv måneder i ny amerikansk eik. Vinen har en tett mørk rød farge. Ung pakket duft av mørke bær/skogsbær, vanilje, krydder og eik. Smaken er leskende med masse mørke bær som det mest fremtredende, og eiken som mer eller mindre sniker seg inn i smaksbildet. Snev av krydder og animalskhet i ettersmaken. Middels fylde. Kan ligge 0-4 år til rike kjøttretter.

Powered by Labrador CMS