Samfunn

Vipps er populær blant ungdommer.

Vipps er de unges merkevarefavoritt

Publisert Sist oppdatert

Norske Vipps inntar førsteplassen på YouGov BrandIndex rangeringen blant ungdommen foran de globale streamingtjenestene Netflix og Spotify.

YouGov BrandIndex lanserer nå en liste over hvilke merke det snakkes mest om blant alle de merkevarer, som de unge mellom 18-34 år har hørt noe positivt om.

Vipps og Netflix topper suverent rangeringen. Vipps inntar førsteplassen med en score på 76,8 prosent foran Netflix som får en score på 74,9 prosent. Spotify på tredjeplass har en score på 68,4 prosent.

Enda to norske merkene er kommet med i de unges topp 10. Rema 1000, som har inntatt en femteplass med en WOM-score på 67,3 prosent.

Rema 1000 har de siste årene vært helt ute av YouGov BrandIndex snakkis-topp i kjølvannet av blant annet Bestevenn-strategien. Men ungdommen er tilfreds med Rema 1000, og mer positivt innstilt enn det de er til Kiwi som ligger på åttendeplass med en score på 61,7.

Utover Vipps, Rema 1000 og Kiwi domineres den norske rangeringen blant de unge av streamingtjenestene og andre globale merker.

Volvo er årets klatrer

To bilmerker topper YouGov BrandIndex rangeringen over merkevarene med de største økningene i scoren blant de unge. Volvo har forbedret sin score med 9,1 prosentpoeng og er dermed årets høydehopper blant de unge.

Tesla er den andre klatreren på dette års ranking, som har forbedret sin score med 7,1 prosentpoeng, tett fulgt av YouTube som har tredje høyeste forbedring med 7,1 prosentpoeng.

YouTube er også en av de unges favoritter og inntar femteplassen på de unges topp 10. Her har årets klatrer et stykke igjen å gå før de inntar topp-ti listen (32. plass).

Powered by Labrador CMS