Nyskaping

WeChat - Appen som gjør alt

Publisert Sist oppdatert

WeChat ser ut som en hvilken som helst annen meldingsapp. Den ligger på smarttelefonen, du har kontaktene dine der, og du kan bruke den til å sende meldinger. Men den kan også gjøre mer, veldig mye mer, ifølge Connie Chan i Venture- og investeringsselskapet Andreesen- Horowitz.

WeChat har eksistert i fire år og ble lansert av det kinesiske selskapet Tencent. Appen har om lag 550 millioner aktive brukere i måneden, og enda 500 millioner mindre aktive brukere registrert. Alle er i Asia. Og mens de fleste apper prøver å leve av reklame, er det ikke her WeChat har tjent penger. Det er i alle tjenestene appen tilbyr.

I tillegg til vanlig kommunikasjon kan WeChat-brukere bestille taxi, bestille mat, kjøpe kinobilletter, spille spill, sjekke inn for flyreiser, sende penger til venner, få tilgang til treningsdataene sine, bestille legetimer, få bankutskrifter, betale vannavgifter, gjenkjenne musikk, søke etter bøker på det lokale biblioteket, møte fremmede i nærheten, følge nyheter, lese magasinartikler og donere til veldedighet, alt i en og samme app, skriver Chan og forklarer at kinesiske apper har for vane å pøse på med funksjonalitet i motsetning til vestlige apper, som ofte forenkler og baserer seg på et økosystem av flere apper. Hun tror det i realiteten eksisterer millioner av små apper i WeChat, litt som millioner av hjemmesider på internett. Det gjør WeChat til et eget operativsystem for nettet - i mobilform.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS