Samfunnsansvar

Westerdals-skandalen ga 5 prosent færre søkere

Publisert Sist oppdatert

I dag er det høring i Stortinget om skandalen om utbytte i privatskolen Westerdals. Og i går la skolen, som har vært svært populær blant studenter i mange år, frem sine søkertall.

Ifølge Kampanje er antallet søkere 1980 i år, og det er fem prosent lavere enn antallet søkere i fjor.

– Vi var forberedt på både oppgang og nedgang i søkingen til skolen. Westerdals Oslo ACT har vært veldig synlige i mediene og derfor er vi i dag ekstra glade for at søkerne åpenbart legger vekt på skolens faglige kvalitet. Det er veldig gledelig at studentene forstår at det dreier seg om gamle saker som ligger flere år tilbake, og at dagens skole følger lovverket. Dersom denne saken hadde skadet skolens omdømme i stor grad, så tror vi ikke at vi hadde sett en så stor søkning til Westerdals Oslo ACT, sier kommunikasjonssjef Vibecke Osfoss ved Westerdals Oslo ACT til Kampanje.

Westerdals-eier Nicolai Løvenskiold sier Kunnskapsdepartementet aldri hadde innvendinger mot en omstridt skoletransaksjon, og at departementet gratulerte konsernet da den var gjennomført.

Nicolai Løvenskiold, som er en av eierne av den private høyskolen Westerdals Oslo ACT, forklarte seg onsdag formiddag i Westerdals-høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Han avviste kategorisk at en overføring på 105 millioner kroner, som ble gjort fra tre statsstøttede privatskoler til morselskapet Anthon B. Nilsen i 2014, var et forsøk på å ta ulovlig utbytte. Han bestred også Kunnskapsdepartementets uttalelser at de aldri hadde gitt godkjenning til transaksjonen og heller ikke hadde fått informasjon om den.

Løvenskiold forklarte at departementet ble informert om transaksjonen både gjennom et brev og flere møter.

– Departementet uttrykte aldri noen innvendinger, vi fikk aldri noen røde eller gule kort, og da vi informerte om at prosessen var gjennomført fikk vi gratulasjon fra departementet for en vellykket prosess, fortalte Løvenskiold til NTB.

Powered by Labrador CMS