Nyskaping

Ny vår for utviklingsforskning

Publisert Sist oppdatert

Etter noen skrinne år for utviklingsforskning i Forskningsrådet er det nå stor aktivitet i Forskningsrådets nye program for utviklingsforskning, NORGLOBAL-2, skriver Forskningsrådet i en pressemelding. Nylig tildelte programmet mer enn 90 millioner kroner til 11 nye prosjekter.

Disse prosjektene skal bidra til å få fram god internasjonal utviklingsforskning som skal bidra med forskningsbaserte råd til de som utformer utviklingsforskningen.

– Utlysningen understreket at prosjektene måtte beskrive utfordringene de retter seg mot og hvordan ny kunnskap som utvikles i prosjektet vil bidra til å løse/møte disse, sier programkoordinator Inger-Ann Ulstein.

– Prosjektene skal ha jevnlig kommunikasjon med både Utenriksdepartementet, Norad og øvrige brukere av forskningen for å sikre at resultater fra forskningen når de som skal utvikle politikken på feltet.

Høyt vitenskapelig nivå

Mange av søknadene oppnådde svært gode resultater i fagpanelene som vurderte søknadene. Det var kun de aller beste søknadene som ble finansiert, og mange svært gode søknader måtte avslås, sier Ulstein.

– Samtidig var det en positiv erfarfaring at det kom mange gode søknader, for det viser at det er et godt grunnlag å bygge på.

Prosjektlederne møter forvaltningen

– Allerede i januar skal prosjektlederne møte programstyret og nøkkelpersoner fra forvaltningen for å presentere prosjektene. Dette vil være et viktig møte for å etablere kontakt, forklarer Ulstein.

Utlysningen inviterte til søknader på hele programplanens temaområder, og prosjektene som fikk støtte adresserer utfordringer knyttet til global utdanning, humanitære tiltak, miljø og klima og et prosjekt skal se på barn og forretningsutvikling. Noen prosjekter retter seg mot flere temaområder.

Totalt bevilget NORGLOBAL 92,8 millioner kroner i denne tildelingsrunden.

Powered by Labrador CMS