Annonse
Norsk kjøttproduksjon setter nye rekorder. Vi spiser mest svin i form av bacon og pølser. Foto: Harry Knight

Mens kjøttproduksjonen i Norge når nye høyder varsler McDonalds storsatsing

Samtidig som SSB melder at norsk kjøttproduksjon aldri har vært større, konkluderer en rapport fra Norsk klimastiftelse om at kjøttforbruket må ned.

Samlet utgjør kjøttproduksjonen nå 351.000 tonn i året. Det er en vekst på 25 prosent siden 2005.

Bacon og pølser er mest populært. Av den totale produksjonen utgjorde svin 39 prosent, fjørfe 29 prosent, storfe 24 prosent og sau 8 prosent.

Rogaland er landets største kjøttfylke. Om lag 29 prosent av produksjonen foregår her.

Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (163,-) - første mnd kr
20,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Annonse
Annonse