Høyres stortingsrepresentant Henrik Asheim varsler politisk gjennomgang. 

Foto
Ørn Borgen / NTB scanpix
 
 

 

Asheim vil ha kritisk gjennomgang av Høyres politikk

Publisert: 3. oktober 2019 kl 08.43
Oppdatert: 3. oktober 2019 kl 08.43

– Man kan sette store likhetstrekk mellom Høyre nå og Arbeiderpartiet i 2013. Ap i 2013 gjorde det greit og hadde en populær statsminister, men gikk til valg på mer av det samme og viste til at alt det fine man hadde gjort. Det kan mange sikkert nikke til, men det utløser ikke noe valgskred, sier stortingsrepresentant Henrik Asheim (H) til Klassekampen.

Asheim er nestleder i Høyres programkomité som skal utarbeide forslag til partiets stortingsvalgprogram i 2021. Han sier de skal utfordre «en haug» med vedtatte sannheter i partiet.

Blant annet lanserer han et forslag om å stramme inn og tydeliggjøre fritidsvernet i arbeidsmiljøloven, ettersom skillene mellom arbeidstid og fritid har blitt mer visket ut med ny teknologi. Han mener også partiet må ta en klima- og miljødiskusjon og sier at det «nye Høyre» må være grønnere, men med andre løsninger enn for eksempel MDG. Han varsler også ny EU-politikk.

Før jul skal komiteen sende debattnotater til partiorganisasjonen på de fire hovedtemaene valgfrihet, hva vi skal leve av i framtida, klima og miljø og utenriks og forsvar.

Saken fortsetter under annonsen