Samfunn

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen, som gir svenske Greta Thunberg en del av æren for at samtalen om klima og miljø i verden har endret seg det siste året, tror ikke inntektene fra norsk oljevirksomhet kan erstattes.

Elvestuen ser slutten for norsk oljevirksomhet

Oljeindustrien kan ikke være like stor som i dag om vi skal nå 1,5-gradersmålet, mener miljøminister Ola Elvestuen, som ikke tror oljeinntektene kan erstattes.

Publisert Sist oppdatert

Elvestuen (V) gikk nylig ut i Dagbladet med en tøff målsetting: Norge skal forandres totalt og kutte 90–95 prosent av klimagassutslippenes sine innen 2050

– Norsk olje og gass har en stor andel av norsk økonomi. En stor andel som industrien ikke kan ha i årene fremover. For å få til den endringen, må vi sette i gang nå, sier han til Vårt Land.

Han tror vi kommer til å klare å erstatte arbeidsplassene og aktiviteten som oljeindustrien har skapt her i landet. Men inntektene oljeeventyret har skapt for Norge, blir det verre med.

– Det vil vi ikke klare å erstatte. Den har vært helt spesiell, og når vi ikke har den enorme inntekten i tiårene fremover, må vi drive Norge mer effektivt, sier Elvestuen.

Han gir svenske Greta Thunberg en del av æren for at samtalen om klima og miljø i verden har endret seg det siste året.

Statsråden minner om at morgendagens velgere i vår demonstrerte over hele Norge, med krav om at politikerne må gjøre mye mer for klimaet.

– Demonstrasjonene understreker alvorligheten i situasjonen og viljen som er der til å gjøre noe nå, sier Elvestuen.

Powered by Labrador CMS