Annonse
Foto: Andrew Caballero-Reynolds / NTB scanpix

Ingen nordmenn nominert til nordisk råds miljøpris

Sverige, Danmark, Island, Finland, Færøyene og Åland har alle kandidater nominert til Nordisk Råds Miljøpris 2019. Norge er eneste land uten nominasjon i år.

Det er en nasjonal jury fra hvert land som nominerer kandidater, og Norge har i år ikke nominert noen fra eget land, men i stedet gjort som Sverige og nominert den unge, svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, melder ABC Nyheter.

Det skorter ikke på priser tildelt 16 år gamle Greta Thunberg som senest i går mottok Amnesty-prisen under sitt besøk i Washington D.C.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) synes den norske nominasjonen av Thunberg er helt passende, selv om det betyr at Norge ikke får noen kandidat.

– Jeg mener det er viktig å tenke nordisk. Det er bra at Greta Thunberg er nominert av både Norge og Sverige. Hvorfor ingen kandidater fra Norge er nominert, kan ikke jeg svare på. Nominasjonskomiteen gjør sin vurdering på selvstendig grunnlag, sier han til ABC Nyheter.

Den nasjonale juryen består av to medlemmer og to varamedlemmer som er oppnevnt av Nordisk ministerråds generalsekretær, etter innstilling fra Klima- og miljødepartementet.

I fjor hadde Norge to nominasjoner.

Annonse
Annonse