Annonse
Ekskjæreste og bestevennen til Epstein er blant annet tiltalt for å ha hatt en rolle i å «seksuell utnyttelse og misbruk av flere mindreårige jenter av Epstein». Foto: REUTERS.
Navn i uken
Ghislaine Maxwell

Epsteins høyre hånd

Ghislaine Maxwell ble denne måneden arrestert og tiltatt for å ha rekruttert unge jenter til den avdødde finansmannen og milliardæren Jeffrey Epstein. Den 58 år gamle kvinnen nekter straffeskyld. Blir hun derimot dømt, kan hun vente seg en straff på opp mot 35 år.

Ekskjæreste og bestevennen til Epstein er blant annet tiltalt for å ha hatt en rolle i å «seksuell utnyttelse og misbruk av flere mindreårige jenter av Epstein».

– Uten Ghislaine ville Jeffrey aldri ha kunnet gjort det han gjorde. Hun ville ha gjort hva som helst for å glede Epstein. Hennes eneste mål er å beskytte seg selv, skrev en av kvinnene som Jeffrey Epstein skal ha forgrepet seg på, ifølge VG.

Maxwell skal ha prøvd å rømme da hun ble arrestert av FBI under en dramatisk pågripelse den 2. juli i år i sitt eget hjem i New Hampshire.

Hun skal ha skiftet e-postadresse ved flere anledninger, registrert telefoner på ulike navn og dekket mobiltelefonen sin med aluminiumsfolie for å unngå å bli sporet. Britiske eks-soldater hadde blitt hyret inn for å vokte eiendommen.

Denne uken ble det klart at hun ikke blir løslatt mot kausjon fordi dommeren mente at det er en «ekstrem risiko» for at Maxwell rømmer landet hvis hun blir løslatt.

Rettsaken mot Maxwell er satt til 12. juli neste år, noe som betyr at hun må vente et helt år i fengsel før rettsaken starter.

Før Epstein og Maxwells veier krysset hverandre var Maxwell kjent for å omgås Londons velstående kretser, i tillegg til å jobbe for noen av farens mange firmaer, skriver britiske Radio Times.

Hun flyttet til New York etter at den omdiskuterte faren og mediemogulen, Robert Maxwell, ble funnet død i Atlanterhavet utenfor Kanariøyene i 1991, angivelig etter å ha tatt sitt eget liv. Hun er den yngste datteren av mediemogulen.

På 90-tallet ble Epstein og Maxwell beskrevet som et par, men i et lengre intervju med Vanity Fair fra 2003, titulerte Epstein henne som en bestevenn og ingenting annet.

I Netflix-dokumentaren kommer det imidlertid frem at de var et par i en periode, men at dette angivelig forandret seg da Epstein ikke ville gifte seg med henne.

Etter at Jeffrey Epstein ble dømt for overgrep mot én jente i 2008, var ikke Maxwell lenger å se sammen med finansmannen i offentligheten.

Hun kom med en offentlig uttalelse i 2011 gjennom sine juridiske representanter, hvor hun nektet for å ha visst om, eller hatt noe med Epsteins forbrytelser å gjøre.

– Beskyldningene mot meg er avskyelige og helt usanne, og jeg ber om at de opphører, uttalte hun den gang, ifølge TV2.

I en kronikk i New York Post, skriver kommentator Maureen Callahan, at Ghislaine Maxwell bør settes på selvmordsvakt så hun ikke tar sitt eget liv, slik Jeffrey Epstein gjorde.

Callahan skriver videre at det nå er svært viktig at Maxwell blir stilt for retten og at ofrene for Jeffrey Epstein og hans sexring får den rettferdighet de fortjener.

Nyhetsbyrået AP meldte i forrige uke at politiet har tatt fra henne sengetøy i tillegg til klærne, og hun er ført et antrekk laget av papir.

I tillegg vil hun aldri være alene på fengselscella, og det er iverksatt strenge sikkerhetstiltak med ekstra fangevoktere. 

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse