Samfunn

Teamet som har planer om å starte nytt flyselskap i Norge.

Vil starte nytt norsk flyselskap

Besetningen ombord skal bli underlagt norske kollektivavtaler, men finansieringen er ikke på plass.

Publisert Sist oppdatert

Et team med bakgrunn fra norsk luftfart har planer om å starte et nytt flyselskap i Norge. Selskapet skal ledes av Erik G. Braathen som har vært administrerende direktør i Braathens Safe og investor og styremedlem i Norwegian Air Shuttle fra 2002 til 2009.

– Vi har en sterk lidenskap for norsk luftfart. Vi tror ikke at markedet vil komme tilbake dit det var i forkant av koronapandemien. Vi vil benytte all vår erfaring og kompetanse for å bygge et nytt, norsk flyselskap tilpasset den økonomiske virkeligheten og passasjerenes behov, sier Erik G. Braathen i en pressemelding.

– Luftfarten har i lang tid vært preget av en usunn volumvekst. Vår forretningsmodell avhenger ikke av å få stadig flere til å fly stadig mer for å oppnå lønnsomhet. Vi skal fly til steder og tider med høy etterspørsel blant norske reisende, og være et ansvarlig transportalternativ der tog, buss og bil ikke strekker til, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør.

Selskapet lanseres i en tid der norske myndigheter jobber for å sikre drift og arbeidsplasser i luftfarten, og behovet for fornyelse er stort.

Ifølge pressemeldingen fra initiativtakerne er tilbakemeldingen fra sentrale luftfartsaktører positive. Det er også gjennomført møter med nærings- og samferdselsmyndigheter.

Selskapet jobber nå med finansiering av satsingen, basert på privat kapital og tilgang til midlertidige og relevante statlige støttetiltak.

Det er sendt en formell henvendelse til Næringsdepartementet som omhandler ønske om økonomisk støtte.

Mer enn 25 personer jobber nå for fullt med å bygge det nye flyselskapet, som planlegger å starte opp med fem fly av typen B737-800 eller A320, og ha første fly i lufta i løpet av første halvår, 2021. Planen er å ha nærmere 400 ansatte innen 2022.

Besetningen ombord vil være underlagt norske kollektivavtaler.

Powered by Labrador CMS