Samfunnsstyring

– Vi foreslår å bevilge 635 millioner kroner til politiet, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

635 millioner skal hindre mer nedbemanning i politiet

Politiet varslet selv et tøft og stramt 2024. Nå legger justisminister Emilie Enger Mehl 635 friske millioner kroner på bordet.

Publisert Sist oppdatert

– Kostnadsveksten har vært utfordrende for politiet. Ytterligere uforutsette utgifter gjør at politiet står i fare for å måtte gjennomføre kutt i bemanning og anskaffelser i 2024. Regjeringen vil unngå en slik svekkelse av politiet og Norges beredskap. Vi vil derfor foreslå å bevilge 635 millioner kroner til politiet i revidert nasjonalbudsjett, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger i en pressemelding.

Opprettholder nivået

Midlene skal dekke de ekstraordinære utgiftene til pensjon, sikker og stabil IT-drift og til å minimum opprettholde det nasjonale bemanningsnivået på ansatte i politistillinger per 31. desember 2023. Den planlagte styrkingen er varig og vil derfor bli foreslått videreført i fremtidige statsbudsjett.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS