Samfunnsstyring

Fra dette kontoret styrer DSB-direktør Elisabeth Sørbøe Aarsæther mye av det som rører seg i norsk beredskap, hjemme og ute.

Beredskapsledelse: Aldri fred å få i DSB

– Vi næres av usikkerhet og kan aldri hvile. Vi må være klare, sier direktør Elisabeth Sørbøe Aarsæther i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Publisert Sist oppdatert

Hun er sjefen for selve paraplyen i det sivile Beredskaps-Norge. Den paraplyen beskytter oss mot langt mer enn været. Vi har fått plass i en tettpakket kalender, en solfylt og fredelig morgen i hovedkvarteret i Tønsberg. Fredelig er ikke et ord som har preget jobben hennes siden hun 31. januar 2020 ble beskikket – som det heter på statsrådspråket – til et åremål på seks som direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Tett på liv og død

Noen dager før utnevnelsen ringte daværende justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Da var Aarsæther sjef i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), en annen sentral statlig beredskapsorganisasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS