Samfunnsstyring

– Det er et stort behov for å forenkle jordbruksavtalen, sier Lars Sponheim. Han skal lede et utvalg som skal gjøre nettopp det.

Bøndene har tro på Sponheim-utvalg

Lars Sponheim har fått i oppgave å forenkle jordbruksoppgjøret. Det ser bondeorganisasjonene fram til.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke fikk fylkesmann i Hordaland, og tidligere landbruksminister, Lars Sponheim i oppgave å lede et utvalg som skal forenkle jordbruksavtalen. Dette vil med andre ord si at han skal lede utvalget som skal se på mulighetene for å kunne forenkle det som mange opplever som et for komplekst og spesialisert virkemiddelapparat for jordbruket.

– Det er et stort behov for å forenkle jordbruksavtalen. Det landbrukspolitiske virkemiddelsystemet er så komplekst at de færreste skjønner det. Det er vanskelig for jordbruket, og det er vanskelig å kommunisere hvor viktig det er, sier han til Bergens Tidende.

I intervjuet med Bergens Tidende er han også tydelig på at han, partiboka fra Venstre til tross, ikke har som oppgave å stå for utforming av regjeringens landbrukspolitikk. Det er det faglige som skal stå i fokus, bedyrer Sponheim.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS