Samfunnsstyring

Lavere tillit viser at folk reagerer når det er dårlige tider, mente flere paneldeltakere på Bedre stat- konferansen. Fra høyre programleder Eirik Bergesen, forsker Marte Winsvold, forsker Jørn Ljunggren, politileder Rune Swahn.

Bra med svekket tillit

Tilliten til norske myndigheter går ned, og har gjort det i flere år. Det kan egentlig være et godt tegn, mener forskere som ser det som et uttrykk for at folk reagerer på skandaler og dårlige tider.

Publisert Sist oppdatert

­

Nordmenns tillit til myndighetene har ikke vært lavere siden 2010, skriver Direktoratet for økonomistyring og forvaltning (DFØ) i sin ferske rapport om resultatene fra Innbyggerundersøkelsen 2024. I denne undersøkelsen svarer 8600 nordmenn på spørsmål om deres tilfredshet og tillit til et stort spekter av offentlige myndigheter.

Den gjennomsnittlige tilliten til kommunale og statlige myndigheter har sunket jevnt og trutt siden 2017, og er nå på et nivå som er det laveste siden disse undersøkelsene startet i 2010.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS