Samfunnsstyring

Leder i Helsepersonellkommisjonen Gunnar Bovim i debatt om norsk helsevesen under Arendalsuka 2023.

– Folk vil ikke godta redusert helsetilbud

Ingen av de tre ekspertene som er intervjuet av Stat & Styring, tror på premisset om at andre næringer ikke kommer til å akseptere en videre økning i sysselsettingen innen helse og omsorg.

Publisert Sist oppdatert

Det skal veldig mye til for at behovet ikke skal øke, selv om vi tar hensyn til produktivitetsvekst og at de eldre blir friskere for gitt alder fremover. Det skyldes befolkningsutviklingen, at folk blir rikere, og at det blir færre pårørende per omsorgstrengende, sier SSB-forsker Erling Holmøy.

Kommisjonen viser til Holmøys scenarioer i rapporten, men konkluderer med at det beregnede behovet for personell ikke er mulig å realisere. Kommisjonens viktigste anbefalinger at samlet helse- og omsorgsbemanning ikke skal øke vesentlig.

– Dette er en merkelig blanding av premiss og hovedkonklusjon, sier Holmøy. – Når jeg leser rapporten, sitter jeg med følelsen av at de har bestemt seg for dette på forhånd,sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS