Erling Braut Haaland viser akrobatikk i kamp mot Fulham. Klubben hans, Manchester City, er en av klubbene som får kritikk i boken Makta i drakta.

Fotballen speiler en verden i endring

Den fotballgale utenriksjournalisten Eirik Grasaas-Stavenes bruker fotballen som verktøy i boken Makta i drakta, blant annet for å belyse hvordan verden er i ferd med å endre seg, rett foran øynene våre.

Publisert Sist oppdatert

Etter 13 år som utenriksjournalist i Klassekampen, tyr Eirik Grasaas-Stavenes til fotballtribunene rundt om i verden for å speile en verden i endring. I boken Makta i drakta, som er hans debutbok, får vi historier fra forfatterens reiser gjennom et drøyt år – blant høyreekstreme i Italia, konspirasjonsteoretikere i Tyskland, bomber i Ukraina, «gærne» tyrkere, Ronaldo i Saudi Arabia og mye mer.

Grasaas-Stavenes forteller at prosjektet startet da «jeg ble fotballgal under pandemien.»

– Mange lette etter måter å beholde kontrollen på, og dette ble min måte. Etter pandemien tenkte jeg at jeg kunne bruke denne fotballgalskapen til noe annet. Det var vanskelig å beholde fotballen som en friplass, med så mye elendighet i verden. Da det ble mulig å reise igjen dro jeg til Newcastle for å lage en utenrikssak om sportsvasking.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS