Samfunnsstyring

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) er fortsatt i tenkeboksen for hva slags unntak som skal gjøres når domstolsreformen skal reverseres.

Frykter domstolene reverseres på utdatert grunnlag

Høringsrunden for reversering av domstolene ble avsluttet i 2022. Nå frykter sorenskriver Odd Magne Gjerde at justisministeren vil foreslå reverseringer på et utdatert faktagrunnlag.

Publisert Sist oppdatert

Gjerde leder Romerike og Glåmdal tingrett, resultatet av sammenslåingen av Øvre Romerike tingrett, Nedre Romerike tingrett og Glåmdal tingrett i 2021.

– Mitt hovedbudskap er at sammenslåingen har vært meget vellykket og at det vil være et stort feilskjær om vi blir reversert, sa Gjerde til Dagens Perspektiv i forrige uke.

«Ingen av tingrettsdommerne ved Romerike og Glåmdal tingrett er av den oppfatning at en nå bør gjeninnføre tidligere domstolstruktur», heter det i høringsuttalelsen fra den lokale Dommerforeningen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS