Samfunnsstyring

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna og statsminister Jonas Gahr Støre i stortingssalen i forbindelse med behandlingen av habilitetssakene. Brenna får full støtte fra sjefen, som avviser Frps mistillit mot henne.

Habilitets-sirkuset kan fortsette: MDG vil ha en ny kontrollrunde om Tonje Brenna

MDG mener kontrollkomiteen på Stortinget må følge opp om arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) har brutt opplysningsplikten. Frp fremmer mistillitsforslag i Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

MDG mener Brennas håndtering i habilitetssaken er sterkt kritikkverdig.

Men saken handler om to spor, både habilitetsbruddet og om hvorvidt Brenna har informert kontrollkomiteen godt nok. MDG vil ha nye undersøkelser om sistnevnte.

– Jeg tenker det er naturlig at komiteen undersøker i hvilken grad opplysningsplikten er brutt. Det at saken i så måte vil fortsette etter i dag, understreker hvor utfordrende det er for komiteen at den nye informasjonen kom så tett opp mot vår behandling, skriver Lan Marie Berg i en tekstmelding til NTB.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS