Samfunnsstyring

– Danskene har like mange mennesker i Kina som vi har over hele verden, i internasjonale markeder. Apparatet vårt ute i verden er blitt bygd ned de siste årene. Dette må vi gjøre noe med, sier Håkon Haugli. Foto: Hermann Möhring

Håkon Haugli med bønn til regjeringen: Norske bedrifter trenger flere døråpnere i internasjonale markeder

I to innovasjonstaler på rad har Håkon Haugli bedt om flere «døråpnere», mennesker som kan hjelpe norske bedrifter inn i strategisk viktige markeder ute i verden. Så langt er det blitt med bønnen.

Publisert Sist oppdatert

Haugli er administrerende direktør i Innovasjon Norge og fremstår som en sindig og lavmælt mann. Én av hans fremste oppgaver er å fortelle Politiker-Norge hvor skoen trykker – innen innovasjonspolitikken. Gi råd, peke på svakheter – og muligheter.

En «evig folkeopplysningsoppgave» slik han uttrykker det. Det å minne både politikere og den norske befolkningen om viktigheten av innovasjon, entreprenørskap, skalering, grønn omstilling – og eksport.

Utestemme og innestemme

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS