Samfunnsstyring

Det er endringer på gang når det gjelder digitalisering og IKT-utvikling i det offentlige. Det er blitt færre store gigant-prosjekter, av typen «mammut og fossefall», og flere mindre, kortere prosjekter der man bygger stein på stein og tar ett skritt av gangen, framholder statssekretær Gunn Karin Gjul.

Hun er regjeringens IKT-sjef: Smidig påpasselig med pengene

− Vi må passe på penga, sier statssekretær Gunn Karin Gjul. Men hun mener det er smart ikke å gape over for mye, og heller ta et steg av gangen når det kommer til IKT-utvikling.

Publisert Sist oppdatert

­Gunn Karin Gjul er statssekretær med «ansvar for digitalisering og elektronisk kommunikasjon» i Kommunal- og distriktsdepartementet.

− Hvorfor har ikke denne regjeringen en egen digitaliseringsminister?

− Det må du nesten spørre Jonas og Trygve om … Nei da, det er fordi hver enkelt statsråd i prinsippet også er digitaliseringsminister. Det er de enkelte fagstatsrådene som er ansvarlige for digitaliseringen på sine fagområder. Kommunal- og distriktsdepartementet har ansvar for å samordne digitaliseringspolitikken, der viktige virkemidler er fellesløsningene i offentlig sektor, som Altinn og ID-porten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS