Samfunnsstyring

Malin Fredrikke Pedersen lider av den sjeldne muskelsykdommen spinal muskelatrofi. Nå gleder hun seg til å få behandling, men ventetiden har kostet.

«Hvorfor ble vi prioritert bort som om vi var en feilprodusert vare uten noe verdi?»

Muskelsyke Malin Fredrikke Pedersen (29) har ventet i fem år på behandling med et av verdens dyreste legemidler. Nå har hun fått ja.

Publisert Sist oppdatert

11. april 2023 vedtok Beslutningsforum at nusinersen (Spinraza), et legemiddel til behandling av spinal muskelatrofi (SMA), kan brukes til voksne pasienter i norske sykehus fra 15. mai.

Beslutningsforum avgjør hvilke nye behandlingsmetoder og legemidler spesialisthelsetjenesten i Norge kan bruke. Avgjørelsene er endelige.

Listeprisen fra leverandøren Biogen er nesten en million kroner per dose. Fire doser over ni uker er bare starten, deretter en ny dose hver tredje måned – normalt livet ut hvis effekten er som den skal.Utvilsomt svært kostbart, men prisen etter rabatt er unntatt offentlighet. Vi kommer tilbake til det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS