Samfunnsstyring

– Jeg har jo ropt og skreket av vi trenger et algoritmetilsyn. Vi må vite hvordan algoritmene fungerer. Derfor trenger vi en regulering av KI, mener Inga Strümke. Illustrasjonsfoto: BlackJack3D ! iStock Photos

Inga Strümke: – Selskapene bak kunstig intelligens må vise hvordan teknologien virker

Én av dem som etterlyser klare spilleregler for kunstig intelligens, er forsker og forfatter Inga Strümke. Hun vil at KI-selskapene viser oss hvordan teknologien virker og at de har grep klare hvis noe skulle gå skeis.

Publisert Sist oppdatert

­Strümke har doktorgrad i partikkelfysikk og forsker på kunstig intelligens ved NTNU i Trondheim og har nylig utgitt boka «Maskiner som tenker». I løpet av svært kort tid er den blitt til en «hit» – og Norges mest solgte bok, uavhengig av sjanger.

Hvis ikke KI reguleres, er hun redd for at store kommersielle aktører vil styre utviklingen, sa hun nylig i et intervju med Klassekampen.

Strümke mener at det er all grunn til å være bekymret hvis den galopperende KI-utviklingen fortsetter uten et bindende regelverk – til tross for at kunstig intelligens unektelig vil føre mye bra med seg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS