Samfunnsstyring

Det var i februar i år at Helsepersonellkommisjonen, ved leder Gunnar Bovim, presenterte sin utredning om behovene for personell og kompetanse i helse- og omsorgstjenesten fram mot 2040. – Denne figuren kan jeg snakke om i en uke, sier Bovim til Dagens Perspektiv.

Kompetansemangel med motsatt fortegn: Norsk helsevesen trenger verken flere leger, flere sykepleiere eller mer penger

Medisinen lederen for Helsepersonellkommisjonen Gunnar Bovim forskriver for norsk helse- og omsorgssektor er tydelig: Å utsette innbyggeres behov for helsetjenester.

Publisert Sist oppdatert

­

Diagnosen han og kommisjonen stiller er også krystallklar: Vi har tilstrekkelig med leger og sykepleiere, men alt for få helsefagarbeidere. Vi må forhindre at private helseaktører tapper det offentlige. Og vi har for mange sykehus i grisgrendte strøk der det er lenge – og langt – mellom pasientene.

I mars i år la kommisjonsleder, professor, lege og tidligere NTNU-rektor Gunnar Bovim fram Helsepersonellkommisjonens rapport om framtiden for norsk helse- og omsorgssektor. «Tid for handling» er det klingende navnet på rapporten. For Norge av dem som bruker mest penger i hele melkeveien på helse og omsorg, og vi mangler folk til å jobbe der.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS