Samfunnsstyring

Overføringene til Bølgen kulturhus i Larvik foreslås redusert med 20 prosent, noe som innebærer 3 millioner kroner.

Kutt i kommunene: Kultur ligger laglig til for hugg når det skal kuttes i budsjettene

Flere kommuner rapporterer om kutt i overføringene på grunn av trange tider. NOKU-leder Monica Larsson er bekymret for at kultur ligger laglig til for hugg når det skal kuttes i kommunebudsjettene.

Publisert Sist oppdatert

­Kulturloven ligger enn så lenge i kulturminister Lubna Jafferys skuff. Det betyr at kultur fortsatt ikke er en lovpålagt oppgave for kommunene, og at fristelsen for å kutte i feltet kan bli for stor i trange tider. Dette bekymrer NOKU-leder Monica Larsson, som stadig får rapporter om kommuner som kutter i kulturbudsjettet og for barn og unge. Nå utfordrer hun kulturministeren:

– Kulturloven må bli enda mer forpliktende. Nå kommer også eldrebølgen, så det kommer til å bli trangt for kommunene også i fremtiden. Vi er fornøyde med det reviderte forslaget fra regjeringen, men det går dessverre ikke langt nok. Det er viktig at vi får en nasjonal knagg å henge dette på, sier Larsson.

Høringsfristen for kulturloven var 30. juni i fjor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS