Samfunnsstyring

– Vi står overfor en tydelig nedkjøling av norsk økonomi, sier LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad. Foto: Terje Pedersen | NTB

LOs sjeføkonom spår mørke skyer på arbeidslivshimmelen

LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad er ikke i tvil om at vi står foran en tydelig nedkjøling av norsk økonomi. Lavkonjunktur i sentrale bransjer, økende ledighet også neste år og lavere etterspørsel etter arbeidskraft gir all grunn til uro, mener han.

Publisert Sist oppdatert

Under Arbeids- og velferdskonferansen «Det nye arbeidslivet – kan alle bli med?» tegnet ­Bjørnstad et usminket bilde av de økonomiske dyrtidene vi er inne i. Det er Dagens Perspektiv som står bak konferansen, med fagforbundet Lederne som samarbeidspartner.

Heller ikke blikket inn i glasskula ga ham grunn til overdreven optimisme, viste tallene og prognosene han la fram under foredraget sitt.

I januar økte arbeidsledigheten i Norge til 3,9 prosent – hele 14.000 flere enn i siste kvartal 2023. Mye av oppgangen i den registrerte ledigheten har kommet i landets største fastlandsnæring, bygg og anlegg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS