Samfunnsstyring

Støre-regjeringen lovet å rydde opp i drosjenæringen i sin regjeringserklæring i 2021. I dag vedtok Stortinget en rekke endringer i yrkestransportloven som skal bidra til det. Foto: Heiko Junge | NTB

Lovendring vedtatt: Drosjesentraler blir plikt igjen

Stortinget vedtok i ettermiddag å gjeninnføre drosjesjåførenes plikt til å være tilknyttet en sentral. Flere andre grep skal bidra til å rydde opp i en bransje som sliter med både cowboy- og Texas-stempel.

Publisert Sist oppdatert

I midten av desember i fjor la Samferdselsdepartementet fram en lovproposisjon for Stortinget om endringer i yrkestransportloven. I den foreslås det blant annet at alle sjåfører som har drosjeløyve, er forpliktet til å være tilknyttet en drosjesentral – slik de var fram til utgangen av 2020.

Etter at transport- og kommunikasjonskomiteen hadde levert sin innstilling til lovendringer, ble den diskutert av Stortinget på skuddårsdagen, 29. januar. Første vedtak ble fattet samme dag.

Sp: – Reparasjonsarbeid

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS